Безспорно един от най-силно влияещите фактори върху нашето физическо и емоционално състояние е стресът. Вследствие на неговото негативно въздействие, особено върху тези функции, които се осъществяват неволево, цялостното здраве може да бъде влошено драстично. Благодарение на един уникален холистичен подход, наречен биофийдбек терапия, имате възможност да повлияете положително върху доста от телесните функции.

Ние сами можем да контролираме действия, свързани с движение на тялото си като подаване на ръка за ръкостискане, повдигане на крак за преминаване през стъпала и други. Всички премествания се контролират и регулират спрямо желанията ни да извършим дадена активност. Има обаче различни дейности, нужди и процеси в организма ни, които не може да направляваме или т.нар. неволеви действия. Такива например са пулсът, температурата на тялото, кръвното налягане. Те са под контрол на нервната система. Поради тази причина не бихме могли да накараме сърцето си да бие по-бързо, а това се случва като ответна реакция на физическото или емоционалното ни състояния в моменти, когато сме под нервно напрежение, възбуда или реализираме физическа активност.

Има начин да бъдат контролирани неволевите функции и той се осъществява с помощта на биофийдбек. Тази техника се използва като превенция или като съпътстваща основната медицинска/лекарствена терапия на редица заболявания като високо кръвно налягане, мигрена, главоболие, хронична болка, незадържане на урина, автоимунни състояния, неврологични проблеми и други.

В основата на биофийдбек е заложена идеята, че човек трябва да използва ума си, запознавайки се със случващото се в тялото му. По този начин може да се научи да осъществи контрол над всички функции в организма.

Биофийдбек терапията, която аз провеждам, най-често продължава около 40-60 минути. Преди това не е нужна каквато и да е подготовка за пациента. Точният брой на сесиите, които се осъществяват с оглед разрешаване на проблема, варира спрямо различни фактори. Необходимо е време на организма, за да се научи как да контролира физическите си реакции. Благоприятни резултати се забелязват около 10-тата сесия. Има състояния на тялото, които се повлияват и се забелязва положителен резултат след двадесет и повече сесии, например проблемът с високото кръвно налягане.

В моята практика, осъществявам биофийдбек чрез технологията на QUEX S, най-модерното устройство за терапия с квантов биофийдбек. Процедурата стартира със закрепване на специални магнитни ленти върху китките, глезените и челото на човека, подложен на терапия. Повечето клиенти физически не чувстват нищо, докато се осъществява процедурата, но е възможно да има усещане подобно на леко боцкане с иглички. QUEX S позволява връзка с пациента на всички нива: ментално, емоционално, физическо и духовно. Установява се връзка от най-плътните до най-фините вибрационни нива. Уредът изпраща сигналите към апаратурата, а от там на монитор виждам изписани наименования на основните липси; страдащите органи, мускули, прешлени, нерви и нервни окончания; патогените в организма, също така засича водещите емоции, ниво на кислород, хидратация и алкално-киселинен баланс. Не на последно място с помощта на QUEX S установявам блокажите в енергийни центрове и меридиани, енергийна и метаболитна възраст на човек, както и предложения за подходящи храни и добавки. Ако желаете цялостен хранителен профил, подробна информация може да получите тук. Индикатори показват промяна на показателите при организъм подложен на стрес. Обратните реакции на тялото са например ускорен пулс, стягане на мускулатурата, повишено кръвно налягане, изпотяване, учестено дишане. В отговор на тях, човек може да се опита да ги регулира на базата на обратна връзка.

Биофийдбек терапията, която прилагам, може да бъде различна спрямо функциите на тялото, към които е насочена. Някои от основните терапии са:

 • Електромиографски биорезонансна терапия – с нея ще бъдат измерени активността на мускулите ви и напрежението в тях. Препоръчвам да се прилага при болка в гърба, различни видове главоболия, усещане за тревожност, по-бързо възстановяване на мускулна травма, подобряване постиженията при спортисти  т.н. 
 • Електроенцефалографски биофийдбек (ЕЕГ) или т.н. неврофийдбек –  служи за проследяване на мозъчните вълни и техните стойности. Добре е да се употребява като терапия при хиперактивност с дефицит на внимание, епилепсия и други конвулсни нарушения, безсъние, нарушаване на съня, тревожност.
 • Вариабилност на сърдечната честота – използва се за стабилизация на пулса и кръвното налягане. Намира приложение при терапии, свързани с тревожност, астма, ХОББ и неправилен пулс.
 • Невро-лингвистично програмиране (NLP) – НЛП служи в помощ на състояния като фобии, депресия, разстройство, поведенческо разстройство, психосоматични заболявания и разстройства в обучението.
 • Стабилизация на автономна (вегетативна) нервна система – извършва се енергийно въздействие върху симпатикова и парасимпатикова нервна система, както и стабилизация на вагусовия нерв. Прилага се при стресови ситуации, тревожност, безсъние, възпалителни и дегенеративни процеси, автоимунни заболявания.
 • Прилагат се и комбинации от терапии, като не всички са упоменати по-горе, в зависимост от конкретните нужди на всеки.

Биофийдбек терапията като холистичен подход има редица ползи, които стимулират физическото, емоционалното здраве и благосъстояние. По-долу съм описала само малка част от предимствата, идващи с използването на биорезонансна терапия.

 • Благодарение на терапията ще постигнете единство между ум, дух, тяло и баланс на енергийни центрове и меридиани. Това е особено полезно за хора, които страдат от липса на енергия.
 • При пациентите, които се възползват от подобни холистични процедури, се наблюдава подобрена циркулация на кръвта.
 • Биорезонансната терапия може да намали количествата на приеманите лекарства, влияейки положително върху баланса на енергията.
 • Тя е полезен инструмент за предварителна диагностика на много заболявания и неразположения.
 • Биофийдбек терапията подобрява настроението и жизнеността.
 • Тя е неинвазивна и не притежава някакви странични ефекти. Въпреки че изследванията са доказали, че е безопасна, моята препоръка е да не се прилага върху хора с пейсмейкър и бременни.
 • Чрез прилагането на процедура с квантов анализатор ще имате възможността значително да намалите вирусните, бактериалните и гъбичните инфекции. Това е изключително важно за имунната ви система, особено за хора с нарушена такава. Също така помага в борбата с инфекции от стафилококи, стрептококи, настинка, грип, корона вирус и други.
 • Биорезонансната терапия облекчава болката и стимулира ускореното заздравяване на наранявания, включително рани от хирургични процедури.
 • Терапията от този тип е изключително полезна за проблеми като безсъние и тревожност.
 • В резултат на биофийдбек терапията, се доставя допълнително количество енергия на отслабения орган, нужна за неговото нормално функциониране. Като цяло тези енергийни нива се преразпределят в последствие в широк мащаб, балансирайки дейностите в засегнатите органи.

В случай че искате сами да се уверите от ползите на холистичния подход – биофийдбек терапия, запазете си час за процедура с апарат QUEX S още сега. Биорезонансната терапия може да бъде извършена както на живо, така и дистанционно. Гарантирам ви, че след нея ще се чувствате с по-балансирана енергия, ще постигнете единство на ум, дух, тяло и ще забравите за болките, проблемите със съня, тревожността, физическото и емоционалното неразположение.

*Диагностиката и терапиите не са медицинско лечение, но могат да подпомогнат такова. При сериозен медицински проблем ви съветвам да се консултирате с лекар.

Всички консултации и терапии могат да се провеждат на български и английски език.