Поради натовареното ежедневие и многото задачи, с които се справяме в днешно време, се нуждаем от повече грижа за своето здраве. Концептуално това включва равновесие на физическия, емоционалния и социалния аспект на живота ни. Нашето здраве е въпрос на информиран избор, а чрез постигане на баланс, човешкият организъм е способен да разгърне целия си потенциал. Комплексният холистичен подход може да подпомогне този процес, като доведе до бързи и високоефективни резултати в желаната посока.

Комплексният холистичен подход се основава на три базови принципа:

  • Провеждане на терапия за причините, довели до дадено състояние, а не третиране на следствието от тях.
  • Използване на емоциите и мислите като инструмент, подпомагащ терапевтичните сесии.
  • Комплексно алтернативно лечение на здравословното състояние, включващо постигане на психически, физически и духовен баланс.

Комплексният холистичен подход не изключва конвенционалната медицина, точно обратното, допълва лечението, базиращо се на редица медицински практики. Като специалист, използващ комплексен холистичен подход, вярвам, че мога да допринеса за здравето на моите пациенти, като надграждам и допълвам изписаното им лечение от различни лекари и експерти, занимаващи се с традиционна медицина. Холистичният подход, който използвам, се базира на различни практики: природни, комплементарни, алтернативни, интегративни. С тяхна помощ предоставям възможност на моите пациенти да постигнат цялостна душевна хармония и добро физическо разположение без наличие на стрес, болести и проблеми.

Комплексният холистичен подход, който аз практикувам, може да се разглежда като три отделни етапа, които включват:

Холистична нутрициология

Равновесието в здравословното състояние може да се постигне чрез премахване на ненужните вещества и токсини, натрупани в тялото; чрез следване на подходящ хранителен режим, създаден в унисон с индивидуалните нужди на тялото и най-вече чрез позитивно мислене, насочване на чувствата и емоциите към съхранение на тялото и ума.

В ролята си на експерт по холистична нутриционистика, аз съм полезна на хора, които имат желание да бъдат в балансирано състояние на физика, ум и емоции. С мои насоки ще имате възможност да осъществите промени в хранителните си навици, които ще доведат до по-здравословен живот и дълголетие.

Консултация – хранителен профил и оценка начина на живот

Консултациите, които осъществявам, са с различна продължителност и специфика, която се определя индивидуално спрямо самия човек, който анализирам. Благодарение на фактите, които събирам, изследвам и обратната връзка, която давам, ще можете да промените “лайфстайл” модела си. Като започнете от промени в привичките, свързани с храненето, преминете през активен режим на тренировки, подходящи за тялото и емоционалността ви, и постигнете физическо и емоционално равновесие. Съвкупността от всичко това, ще доведе до превенция от различни болести. С моята помощ и консултация, ще успеете да промените навиците си към по-здравословен и хармоничен начин на живот. 

Биорезонансна диагностика и терапия с апарат QUEX S

В моята практика провеждам биорезонансна диагностика с апарат QUEX S. Процедурата започва със сканиране на тялото и води до установяване на проблеми, идващи от стрес; негативно влияние на околната среда като вредни химически вещества, вируси и бактерии и други; енергийни дефицити; недостатъци на клетъчно ниво; алергии; различни аномалии и раздразнителност/нетолерантност към дадена храна. Технологията на сканиране на биологична реактивност и резонанс е в помощ при определяне на уязвимостта, нуждите и дисфункциите на организма. Основно предимство на този анализатор  е, че установява енергийното благосъстояние на даден организъм. 

При биорезонансна диагностика с QUEX S се прилага програма, която е сензорна и многокомпонентна. Сензори се поставят чрез проводници към глезени, китки и чело. По този начин се измерва и подава информация от резонансни данни от човека към апарата. За повече информация и детайли, свързани с апарата QUEX S, прочетете тук.  След провеждане на диагностика следва и провеждане на биофийдбек терапия, която да подпомогне балансирането на всички функции в организма на физическо, емоционално и ментално ниво.

Ползите от холистичния подход са изключително много, бих искала да споделя част от тях:

  • Постигане на енергиен баланс и единство между ум, дух и тяло.
  • Подобрена кръвна циркулация; подпомагане на дейността на имунната система; стимулиране на заздравяването в следствие от различни наранявания; подпомага по-лесното справяне с безсънието и стреса.
  • Холистичният подход може да намали приема на лекарства с химичен състав.
  • Много добър инструмент за предварителна диагностика и превенция на различни заболявания.
  • Подходът е неинвазивен и безопасен. В моята практика препоръчвам да не се прилага върху хора с пейсмейкър и бременни жени.

Радвам се, че моята мисия е да помагам на хората да живеят в хармония със себе си и да се намират в добро здравословно състояние. Ако и вие желаете да запишете час за консултация, може да го направите тук.

*Комплексният холистичен подход не е медицинско лечение, но може да подпомогне такова. При сериозен медицински проблем ви съветвам да се консултирате с лекар.

Всички консултации и терапии могат да се провеждат на български и английски език.