В забързаното ни ежедневие, изпълнено с множество ангажименти и непрестанен стрес, често губим баланса в живота си и неусетно прекъсваме синхрона между ума, духа и тялото си. Попаднали в капана на дисбаланса, сме на ръба на силите си. Това състояние и ненавременната реакция може да доведат до доста сериозни здравословни проблеми. По тази причина човек трябва да се научи да се вслушва и да разчита сигналите на тялото си. Разбира се, това не винаги е толкова лесно. Благодарение на биорезонансната диагностика, всеки има възможност да разбере какво е емоционалното и физическото състояние на организма му.

Понятието биорезонанс диагностика еволюира през годините, като базови техники от хилядолетната китайска медицина се внедряват в актуални технологии, по този начин с течение на времето се получава един алтернативен терапевтичен метод на диагностика.

Обща информация за биорезонанс диагностика

Франц Морел се смята за специалиста, който е положил основите на холистичния подход – биорезонансна диагностика. Той е немски рефлексотерапевт. В основата на неговите изследвания е това, че органите, клетките и тъканите в човешкото тяло притежават собствени честоти, чрез които излъчват свое електромагнитно поле. Колебанията в честотите се категоризират като нормални и патологични. В случай че вторите са в по-голямо количество, се счита, че е започнал процес, който в повечето случаи довежда до развитието на дадено заболяване.

Организмът притежава уникални механизми, чрез които постига равновесие при натоварване, саморегулира се и отпочива. Всички нетипични вибрации като алергените, бактериите, токсините, вирусите и паразитите и стресът биха могли да нарушат перфектния естествен баланс и хомеостазата в организма. Точно тук, на помощ, идва методът – биорезонанс диагностика. Благодарение на него се установяват вредните за тялото вещества, патогени, съединения и дефицити в организма. Посредством биорезонансна диагностика могат да бъдат изследвани и нивата на емоциите, които в повечето случаи са първопричина за нарушен баланс и последващо заболяване.

Биорезонансна диагностика с апарат QUEX S

За провеждане на биорезонансна диагностика аз използвам апарата QUEX S. С негова помощ мога да  сканирам тялото ви и да установя всякакви проблеми вследствие на стрес, влияние на околната среда, дефицити, вируси, недостатъци, слабости, алергии, аномалии и чувствителност към храна. Неговата технология на сканиране на биологичната реактивност и резонанс помага да се определят всякакви нужди, дисфункции и уязвимости на тялото и органите. Най-голямото предимство на анализатора е, че разкрива какво е енергийното състояние на организма. Тази информация се различава от получените резултати при изследвания с уреди за образна диагностика като ЯМР, скенер, рентген, кръвни тестове и т.н.

При сканиране с QUEX S се използва многокомпонентна програма със сензори, които се прикрепят чрез проводници към глезените, китките и челото, които измерват и подават резонансните данни между устройството и човека. Програмата на системния софтуер е направена така, че да се концентрира автоматично върху тялото на пациента, намалявайки електро-стреса. Повечето клиенти физически не чувстват нищо, докато се осъществява процедурата, но е възможно да има усещане подобно на леко боцкане с иглички. QUEX S позволява връзка с пациента на всички нива: ментално, емоционално, физическо и духовно. Установява се връзка от най-плътните до най-фините вибрационни нива. 

Уредът изпраща сигналите към апаратурата, а от там на монитор виждам изписани наименования на основните липси; страдащите органи, мускули, прешлени, нерви и нервни окончания; патогените в организма, също така засича водещите емоции, ниво на кислород, хидратация и алкално-киселинен баланс. Не на последно място с помощта на QUEX S установявам блокажите в енергийни центрове и меридиани, енергийна и метаболитна възраст на човек, както и предложения за подходящи храни и добавки. Ако желаете цялостен хранителен профил, подробна информация може да получите тук.  В случай че желаете да прочетете повече за този уред, може да го направите тук.

Технологията – биорезонансна диагностика, оценява клетъчната и генетичната функция на тялото, използвайки светлина. При сканиране електромагнитните вълни, излъчвани от болните органи, се различават от тези на здравите клетки. Чрез тази диагностика могат да бъдат идентифицирани конкретни проблемни зони по-рано дори преди кръвната картина да индикира за някаква неблагоприятна промяна. Това се дължи на факта, че клетъчната енергия винаги е засегната, още преди тъканта да бъде променена.

 

Биорезонанс диагностиката може да помогне с вземането на мерки при установяване на енергиен дисбаланс, потенциални патологични процеси или предразположеност към някое заболяване, но не измества необходимостта от медицинско лечение. Въпреки че до момента учените не са открили никакви странични ефекти от този холистичен подход, той не се препоръчва за прилагане при хора с пейсмейкър и бременни.

 

Ако усещате някакво неразположение като хронично заболяване, остри боледувания, безсъние, емоционално объркване, необясними болки, хормонални, кожни и други проблеми или просто искате да оцените състоянието на своя организъм, свържете с мен за провеждането на биорезонансна диагностика с апарат QUEX S.

 

*Диагностиката и терапиите не са медицинско лечение, но могат да подпомогнат такова. При сериозен медицински проблем ви съветвам да се консултирате с лекар.

Всички консултации и терапии могат да се провеждат на български и английски език.