Разглеждайки човека като комплексно създание от физическо, ментално, емоционално и духовно единство, смятам, че тялото и духът трябва да се намират в балансирано състояние и в унисон едно с друго. Щастлива съм, че работата ми като холистичен нутриционист ми дава възможност да помагам на хората да постигат вътрешна и външна хармония, подобрявайки самочувствието, здравето и начина си на живот.

Започвам с описание на термина “nutrition”, който в буквален превод значи пълноценно хранене. В основата на холистика заляга дума със значение “цялостен”, ето и от къде произлиза и наименованието на професията – холистичен нутриционист. По своята същност, тя разглежда човека като цялостна съвкупност от духовно усъвършенстване, физически активности и хранителни навици.

Като специалист по холистична нутрициология, целя да помагам на хората към постигане на балансирано здравословно състояние, което се осъществява чрез пречистване от натрупаните токсини, попълване на дефицити чрез въвеждане на правилен ежедневен хранителен режим и т.н. Всичко това е възможно и благодарение на промяната в психическите нагласи, и насочването на мислите и емоциите към цялостна грижа за ума и тялото. 

В моята практика много често подпомагам други медицински лечения, работейки в синхрон с лекари, хомеопати, психолози, кинезитерапевти или фитнес треньори, като по този начин се постига по-бърз ефект при възстановяване на клиентите от по-сериозни травми или здравословни проблеми. 

Една от най-съществените разлики между двете професии е информацията, която наблюдават и събират за даден човек. Ако диетолозите се интересуват предимно от навиците, свързани с хранене, то специалистите като мен, искат да видят пълната картина, т.е. да разберат добре цялостното състояние на лицето, с което работят, както и да потърсят първопричината за конкретните му оплаквания, свързани със здравето. Тези фундаментални различия са основоположни за професията нутриционист, защото в холистичната медицина – индивидуалният подход към всеки, е всичко. 

Услугите на нутриционист биха били полезни на хора, които искат да повлияят положително на физическото, умственото и емоционалното си благосъстояние. С насоки от холистичен експерт може да промените начина си на хранене, благодарение на което да постигнете по-здравословен и дълъг живот, да се чувствате по-балансирани и да преодолеете определени проблеми със здравето, да подобрите своята физическа активност, да повишите своето самочувствие и промените своя мироглед.

След като по-горе ви споделих накратко за своята професия – нутриционист, бих желала да ви разкажа малко по-конкретно и за услугата консултация хранителен профил и оценка на начина на живот. Този тип консултация има за цел да опознае, наблюдава и направи пълен анализ на вашия хранителен режим и привичките, свързани с него; каква е ежедневната ви рутина; какво е нивото ви на стрес и как го контролирате; степента ви на физическа активност; като цяло вашите навици и здравословно състояние. За целта се попълват предварително въпросници, като информацията, упомената в тях, е поверителна.  След провеждането на това оценяване, аз обсъждам с клиента неговите резултати, за да може заедно да подобрим здравето му, внасяйки плавни промени като избор на храна; въвеждане на регулярни тренировки и/или определени практики; включване на суплементи/хранителни добавки; започване на подходяща терапия – енергийна, мануална и други. 

Консултацията е индивидуален процес, чиято продължителност и особености зависи изцяло от самия човек. Чрез нея и данните от анализа ще имате възможност да трансформирате начина си на живот и възприятието за себе си и света, започвайки от смяна на храната, преминавайки през реформа на вашите упражнения и постигане на вътрешен баланс, достигайки до контрол и предотвратяване на определени заболявания. В мое лице ще намерите подкрепа и ще можете да си поставите реалистични и постижими цели за промяна на вашето поведение. 

Препоръката ми е да полагате за себе си ежедневна грижа и отговорност към стабилността на своето емоционално и физическо здраве. Поставете си като  основна задача – да се стремите към единство на ум, дух и тяло! Мисията ми е да съдействам на тези от вас, имащи желанието и смелостта да извървят пътя към една по-щастлива, по-цялостна и по-здрава версия на самите себе си. Консултацията хранителен профил и оценка на начина на живот е добро начало. Свържете с мен, ако искате да започнете тази важна трансформация.

*Консултациите не са медицинско лечение, но могат да подпомогнат такова. Нямат за цел да поставят или оборват медицинска диагноза или каквото и да е действие присъщо и регламентирано от медицинската практика. При сериозен медицински проблем ви съветвам да се консултирате с лекар.

Всяка информация, предоставена по време на консултациите, е поверителна и може да бъде подадена на трети лица, само и единствено със съгласието и в полза на клиента.

Всички консултации и терапии могат да се провеждат на български и английски език.