Казвам се Филипина Цонева и искам да споделя с вас своя опит и да ви помогна да се почувствате по-енергични, по-положителни, по-млади, емоционално стабилни, да имате живот без физическа болка и дискомфорт, и не на последно място да бъдете по-здрави.

signature

Моята лична история

Казвам се Филипина Цонева и моят холистичен път започна през 2010 г., когато първото ми дете, на 9 месеца, се разболя и лекарят му изписа антибиотик. Купих го, дадох първата доза и го прибрах в хладилника. Веднага започна да ме гризе гузната съвест и реших, че не може да няма и друг начин. Намерих хомеопат, после втори, трети, започнах да чета различна литература и успявах да се справя без лекарства. 

На 2 години, детето ми претърпя мозъчна операция (тумор, който се е образувал най-вероятно вследствие на генетична обремененост), след която се възстанови изключително бързо. Само месец и половина след нея се научи да кара баланс колело без педали, с което хвърчеше като стрела! Естествено всички роднини и познати ме обявиха за напълно луда. Но, четейки и информирайки се, аз вече знаех, че за да расте едно дете здраво – физически и емоционално, родителите му трябва да са  смели и да вярват в себе си, в него и в неговите способности. И така, аз се доверих на своя инстинкт и на детето си  и не съжалявам нито за миг за решенията, взети тогава.

На 7 г. синът ми претърпя втора мозъчна операция, месец преди да започне първи клас. Стресът беше огромен за цялото семейство, но съм благодарна, че в този момент имах по-голям набор от знания и похвати, основаващи се на нутрициологията, и успях да запазя баланса в семейството. Детето започна първи клас, наравно със съучениците си, месец по-късно го записах на плуване, а след година и на футбол. 

Към днешна дата синът ми продължава да спортува редовно, храни се  балансирано, с малки изключения, все пак е почти тийнейджър, справя се добре в училище, кипи от енергия и се вълнува от всичко, което вълнува неговите набори.

Отделих повече време да ви разкажа за големия си син, защото обръщайки поглед назад, си давам сметка, че той е най-големия ми учител, и заедно със своя брат – двамата са най-мощната сила, която задвижва любящото ми майчино сърце и го кара да преобръща планини в търсене на  нови хоризонти и алтернативни варианти за лечение. 

Щастлива съм, че част от моите нови хоризонти са вече факт!

От 2017 г. работя с един от най-модерните квантови анализатори на пазара – Quex S (засега единствен в България), представител съм на продуктите на QX World (квантови и биофийдбек системи) за България. От 2020 г. успешно прилагам ароматерапия в практиката си и в семейството. В началото на 2021 г. взех дипломата си за холистичен нутриционист към Канадския Институт по Естествено Хранене (Canadian School of Natural Nutrition). Член съм на сдружението на Нутриционистите в България, както и на CSNN Alumni Association Canada.

Работя в тясно сътрудничество с висококвалифицирани специалисти в областта на хомеопатията, ароматерапията, баховата терапия, физиотерапията, психологията и др. И не мисля да спирам до тук! 

Както е казал Айнщайн: „Образованието не е научаване на факти, а тренировка за мозъка да мисли“. В допълнение ще споделя, че за 11 години големият ми син е приел само 1 път антибиотик и може би, два пъти сироп за кашлица (изключвам лекарствата, приложени по време на операциите и необходимите за състоянието му), а малкият ми син, за 6 години, не е приел НИТО ЕДНО химично лекарство. И повярвайте, възможно е!

Необходими са вяра, смелост, разширяване на мирогледа, постоянство и лична отговорност. И за да не бъда разбрана погрешно, искам да уточня, че НЕ съм против медицината. Напротив! Благодарение на съвременната медицина и на лекарите, детето ми е добре и живее пълноценен живот. Редно е обаче, според мен, всеки да поеме ежедневната грижа и отговорност за емоционалното, и физическото си здраве и винаги да се стреми към единство на ум, дух и тяло! 

Моята мисия е да помогна на тези, които имат желанието и смелостта да извървят пътя към една по-добра, по-цялостна и по-здрава версия на себе си. 

Благодаря Ви за вниманието!  

Свържете се с мен:

info@philholistic.com