Март месец настъпва деликатно през прага на годината, носейки със себе си новото начало и пролетта. Е, добре, знам, че напоследък времето е малко колебливо, лутайки се между топлина и студ, но нали затова март месец е женският месец. И като такъв, той носи много стихийна сила. Също като женската енергия. В чест на това природно чудо – жената, реших да посветя тази статия на женската енергия и по-точно на това, какво трябва да знаем за нея.

Какво е женската енергия?

Нека започнем с една малка игра за ума ви. Какво си представяте, като чуете понятия като “женска енергия, женска сила или момичешка сила”?

Отговорът несъмнено ще зависи от десетилетието, в което сте израснали. Това е така, защото от него се е оформил и вашият мироглед за живота. Реално на поставения по-горе въпрос няма еднозначен отговор. Като начало е важно да направя следното уточнение, което може да ви изненада. Всеки един от нас, независимо от своя пол или произход, притежава едновременно женска и мъжка енергия. Женската енергия не е обвързана с това да си просто от нежния пол или да правиш неща, които се смятат за традиционно женски.

По-правилно e, според моя опит, да се гледа на женската енергия като на балансиращ механизъм. Защото тя допълва и синхронизира мъжката. Представете си просто Ин и Ян. Макар да живеем все още във времена, в които мъжката сила (енергия) взема превес, за да бъдем наистина балансирани, уверени и завършени като личности, то е задължително да издигнем на пиедестал както мъжката, така и женската енергия в нас.

Черти на женската енергия

Както споменах и по-горе, женската енергия не е свързана с пола, но реално към нея се причисляват черти, които жените са притежавали и развивали през вековете. Женската енергия освен че изравнява везните със силата на мъжката, носи любов, градивност, творчество, търпение и емпатия. Притежавайки такива дълбоки душевни качества, тя трябва да бъде пазена и подхранвана като цвете в саксия.

Как да поддържате своята женска енергия?

Връзка с вътрешното Аз

Много често с натовареността на днешния живот ние забравяме да се обръщаме към своето вътрешно Аз. По този начин губим духовната връзка със себе си и това води до личностен дисбаланс. Единственото, което трябва да направите, е да обърнете поглед навътре и да тръгнете по пътя към себеопознаване. Не се притеснявайте да се гмурнете в емоциите си. Като ТЕС (техника за емоционална свобода) практик, бих могла да бъда полезна в изследването и по-точно в преследването им.

Биорезонанс диагностика

Ако мислите, че няма да се справите сами, може да използвате помощта на специалист, с когото да изследвате мислите и чувствата си. Един добър вариант за по-задълбочено обследване на вътрешните енергийни нива е биорезонанс диагностиката. За провеждането на такава диагностика аз ползвам апарата QUEX S. Чрез него сканирам тялото на човека и имам възможност да установя дали той има някакъв дисбаланс в резултат на стрес, влияние на околната среда, дефицити, вируси, недостатъци, слабости, алергии, аномалии и чувствителност към храна. Благодарение на апарата се разбира какво е цялостното енергийно състояние на организма. В случай че се наблюдават някакви нужди, дисфункции и уязвимости на тялото и органите, те могат да бъдат коригирани, а нивото на женската енергия подобрено

Разходка в природата

Женската сила влияе пряко върху жизнената енергия. Места като гората, джунглата, парковете и океана изобилстват от естествена женска енергия. Отидете там, когато се нуждаете от презареждане.

Креативност

В женската енергия се коренят творческата сила и креативността. Жените са родени, за да създават. Изразете и подхранете женската си сила като пишете, рисувате, пеете или танцувате. Не е необходимо да сте огромни таланти в някое изкуство, просто вашата женска енергия има нужда да твори и създава.

Спонтанност

Този принцип за повишаване на женската енергия звучи някак обикновен, но е много ефективен. Заради другите задачи, ние забравяме да бъдем по-спонтанни и да изпитваме максимума от малките радости в живота. Започнете с мънички ритуали всеки ден, които да ви носят истинска наслада. Например, отделяйте време за почивка, слушайте музика, четете книги или правете йога. Излизайки от застоя на рутината, ще се почувствате по-спокойни.

Трансформация

Женската енергия не е само спокойствие и баланс, тя е и трансформация. Когато нещо в живота ви не се получава, тя ви подтиква да се промените. По тази причина не се страхувайте да загърбите старото, за да посрещнете новото. Въпреки че процесът на трансформиране може да бъде труден и неспокоен, той е жизненонеобходим. В крайна сметка ние се променяме през цялото време. Без мощното движение на женската енергия, едновременно успокояващо и изнервящо, щяхме да останем в застой.

Лесно е да се загуби връзката с женската енергия, но тя е значителен аспект от нашата душевност. В случай че се чувствате натоварени, изтощени или отчаяни, ви препоръчвам да поработите върху тази част от себе си, за да се възстановите и вдъхновите. Според мен е добре да започнете с описаните от мен практики. Ако имате нужда от повече насоки, не се колебайте да се свържете с мен.